研究者検索結果一覧 小川 幸春 小川 幸春オガワ ユキハル (Yukiharu Ogawa) ダウンロードする帳票の形式を下記より選択して下さい 「教育研究等環境」形式 「文科省帳票様式第4号 ①履歴書」形式 「文科省帳票様式第4号 ②教育研究業績書」形式 基本情報 所属千葉大学 大学院園芸学研究院食と緑の健康創成学講座学位博士(農学)(1998年3月 鹿児島大学)researchmap会員ID5000061506 論文 100 Underlying mechanisms of different polysaccharides on the texture characteristics and protein digestibility of soybean curd Feifei Hu, Takashi L. Shimada, Yukiharu Ogawa Food Hydrocolloids 159 110653-110653 2025年2月 査読有り最終著者責任著者 White mulberry leaf (Morus alba L.) infusion as a strategy to reduce starch digestibility: The influence of particle size of leaf powder Thiraphong Aumasa, Gunthawan Apinanthanuwong, Jaspreet Singh, Lovedeep Kaur, Jinhu Tian, Suphat Phongthai, Yardfon Tanongkanki, Utthapon Issara, Yukiharu Ogawa, Natthawuddhi Donlao NFS Journal 37 100196-100196 2024年10月 査読有り責任著者 Effect of adding various supplements on physicochemical properties and starch digestibility of cooked rice Lin Wang, Yidi Cai, Peeraphat Prempree, Rili Hao, Dahai Jiang, Loraine Bainto-Ancheta, Yukiharu Ogawa Scientific Reports 14 24606-24606 2024年10月 査読有り最終著者責任著者 Advances in spray-dried probiotic microcapsules for targeted delivery: a review Yuyan Xu, Mingsheng Dong, Hongmei Xiao, Siew Young Quek, Yukiharu Ogawa, Guangyuan Ma, Chuang Zhang Critical Reviews in Food Science and Nutrition 64(30) 11222-11238 2024年10月 査読有り Changes in polyphenolic compounds and antioxidant activity of Japanese pickled apricot with salted red perilla leaf during pickling and digestion process Jutalak Suwannacho, Yukiharu Ogawa Food Research International 192 114752-114752 2024年9月 査読有り最終著者責任著者 もっとみる MISC 76 成分の立体分布を見る 小川幸春 食品と科学 43(11) 80-83 2001年11月 筆頭著者責任著者 Structural details of a grain using virtual 3D visualization Y. Ogawa, J. Sugiyama Proceedings of the 30th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 284-287 2001年10月 筆頭著者 力学的および光学的手法による農産物の品質評価 杉山純一, 小川幸春 応用物理 70(8) 989-994 2001年8月 査読有り 玄米一粒中に分布する内部成分の3次元計測法 小川幸春, 大谷敏郎, 萩原昌司, 杉山純一 食品研究成果情報 13 58-59 2001年8月 筆頭著者 3-D modeling of soybeans H. Kuensting, Y. Ogawa, J. Sugiyama 2001 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.013055 2001年7月 一玄米粒内部成分の立体分布可視化法 小川幸春, 杉山純一, 大谷敏郎, 萩原昌司, 小久保光典, 山本晃生, 工藤謙一, 樋口俊郎 日経サイエンス 30(10) A16-A16 2000年10月 筆頭著者 Differences of lipid distribution in a grain of rice by drying process Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, H. Kuensting, M. Kokubo, K. Kudoh, T Higuchi 2000 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.006015 2000年7月 筆頭著者 3-D image of protein visualization in a whole rice grain using an automatic precision microtome system Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, K. Tanaka, K. Kudoh, T. Higuchi Proceedings of SPIE 3919 172-179 2000年1月 筆頭著者 Three-dimensional image of sugar content visualization in a melon by spectral information J. Sugiyama, Y. Ogawa Proceedings of SPIE 3919 180-186 2000年1月 Advanced visualizing method for 3-D distribution of chemical components in a rice grain Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara Proceedings of the 28th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 57-63 1999年11月 筆頭著者 3-D spectral imaging technique to evaluate inner quality of foods J. Sugiyama, Y. Ogawa, T. Ohtani, S. Hagiwara Proceedings of the 28th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 297-305 1999年11月 メロンの糖度分布の可視化イメージング 杉山純一, 小川幸春 日経サイエンス 29(10) 123-123 1999年10月 Three dimensional visualization of internal constituents in a rice grain Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, M. Kokubo, K. Kudoh, T. Higuchi 1999 ASAE/CSAE-SCGR Annual International Meeting, ASAE Paper No.993059 1999年7月 筆頭著者 Basic study of soft X-ray spectral reflectance for detection of foreign material in food K. Morita, Y. Ogawa, C. N. Thai 1999 ASAE/CSAE-SCGR Annual International Meeting, ASAE Paper No.993170 1999年7月 Soft X-ray imaging for detection of foreign materials in foods K. Morita, Y. Ogawa, C. N. Thai 1998 Annual International Meeting ASAE No.986067 1998年7月 Spectral analysis of soft X-ray for detecting foreign material in food using Si-PIN sensor Y. Ogawa, K. Morita, C. N. Thai, S. Tanaka 1997 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.973003 1997年8月 筆頭著者 Development of soft X-ray imaging for detecting internal defects in food and agricultural products K. Morita, S. Tanaka, C. N. Thai, Y. Ogawa Proceedings of Sensors for Nondestructive Techniques for Measuring the Quality of Fresh Fruits and Vegetables 305-315 1997年2月 二元調湿換気式低温貯蔵庫内における熱・物質移動予測に関する研究 田中俊一郎, 守田和夫, 田中史彦, 王世清, 小川幸春 農業機械学会九州支部誌 46 42-46 1997年 Non-destructive detection for foreign materials in food and agricultural products using X-ray system K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa Proceedings of International Conference on Agricultural Machinery Engineering'96 334-343 1996年11月 Application of X-ray CT for detection of physical foreign materials in food K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa, K. Setoguchi, C.N.Thai 1996 ASAE Annual International Meeting, ASAEPaper No.966058 1996年7月 Detection of non-metallic foreign materials in food by soft X-ray system with CdTe sensor K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa, C.N.Thai 1996 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.966059 1996年7月 Effects of intermittent illumination on the plant growth Kazuo Morita, Tsuyoshi Yonemori, Masao Urashita, Yukiharu Ogawa, Kenrou Motoda, Shoji Taharazako Memoirs of the Faculty of Agriculture, Kagoshima University 32 79-91 1996年 Studies on absorption properties of rice Kazuo Morita, Shun'ichirou Tanaka, Yukiko Jimi, Yukiharu Ogawa Memoirs of the Faculty of Agriculture, Kagoshima University 32 67-78 1996年 リモートセンシングによる霜害茶畑の検出 石黒悦爾, 小川幸春, 宮里満, 陳介余 鹿児島大学農学部学術報告 44 35-41 1994年 Estimation of the area and the yield of a rice paddy by LANDSAT-5/TM E. Ishiguro, Y. Hidaka, M. Sato, M. Miyazato, J. Chen, Y. Ogawa Proceedings of International Conference on Agricultural Machinery Engineering'93 383-392 1993年11月 Studies on the estimation of volcanic ash deposits of mount Sakurajima using satellite data E. Ishiguro, M. Sato, S. Yoshida, Y. Hidaka, Y. Ogawa, M. Miyazato, K. Tsutsumi Proceedings of the 18th International Symposium on Space Technology and Science 1997-2002 1992年8月 «12 書籍等出版物 12 Science of Rice Chemistry and Nutrition Yukiharu Ogawa (担当:分担執筆, 範囲:Perspective of Future Rice Processing) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932245) Refereed Science of Rice Chemistry and Nutrition Yukiharu Ogawa (担当:分担執筆, 範囲:Commercial Processing of Rice) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932245) Refereed Science of Rice Chemistry and Nutrition Jinhu Tian, Yukiharu Ogawa, Jaspreet Singh, Lovedeep Kaur (担当:共編者(共編著者)) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932238) Refereed Washoku, Japanese Food Yukiharu Ogawa, Sukanya Thuengtung, Sunantha Ketnawa, Wei Qin, Jutalak Suwannachot, Masatsugu Tamura (担当:分担執筆, 範囲:Digestive property of plant-based Japanese foods) ACS Publications 2022年12月 (ISBN: 9780841297395) Refereed ポストハーベスト工学事典 小川 幸春 (担当:分担執筆, 範囲:粒子径,粒度分布,粒度測定法) 朝倉書店 2019年1月 (ISBN: 9784254410396) もっとみる 共同研究・競争的資金等の研究課題 29 植物工場を活用した食用タンパク質生産法の検討 公益財団法人Konno&レスター財団 2024年度助成金 2024年4月 - 2026年3月 小川幸春 生活習慣病ゼロ次予防に資する糖質消化性調節米の社会実装に関する研究 JST GTIE GAPファンド2024 2024年8月 - 2025年3月 小川幸春 食用バナナの糖質消化性調節に関する研究 公益財団法人平和中島財団 2023(令和5)年度アジア地域重点学術研究助成 2023年4月 - 2024年3月 小川幸春, Florencio C Reginio J ポストハーベスト工学操作による食品への健康機能性付与 日本学術振興会 科学研究費補助金(基盤研究(B)) 2021年4月 - 2024年3月 小川 幸春 米飯粒としての糖質消化性をコントロールできるコメの革新的収穫後調製・加工技術の開発 生物系特定産業技術研究支援センター H31年度イノベーション創出強化研究推進事業(応用研究ステージ) 2019年4月 - 2022年3月 小川 幸春 もっとみる 産業財産権 4 特願2021-170635 難消化性米の製造方法、および難消化性米 小川幸春, スカニア ツェンタン, 蔡一鏑, 丁亦辰 特願2021-077453号 果物及び/又はカット野菜の保存方法 小川幸春, 小林航汰, 相部瑞樹 特許第6011780号 青果物用容器及びこれを用いた青果物の保存方法 小川幸春 青果物保蔵のための容器 特許第5794673号 植物栽培担体 小川幸春 植物の栽培担体 社会貢献活動 10 Editorial Board, Food & Medicine Homology 編集, その他 Tsinghua University Press 2024年4月 - 現在 学会活動 時間外 美味技術学会会長 その他 美味技術学会 2023年12月 - 現在 学会活動 時間外 農業施設学会会長 その他 農業施設学会 2023年9月 - 現在 学会活動 時間外 農業食料工学会食料・食品工学部会長 その他 農業食料工学会 2023年6月 - 現在 学会活動 時間外 Editor in Chief, Engineering in Agriculture, Environment and Food 編集長, その他 Asian Agricultural and Biological Engineering Association 2023年6月 - 現在 学会活動 時間外 もっとみる
小川 幸春オガワ ユキハル (Yukiharu Ogawa) ダウンロードする帳票の形式を下記より選択して下さい 「教育研究等環境」形式 「文科省帳票様式第4号 ①履歴書」形式 「文科省帳票様式第4号 ②教育研究業績書」形式 基本情報 所属千葉大学 大学院園芸学研究院食と緑の健康創成学講座学位博士(農学)(1998年3月 鹿児島大学)researchmap会員ID5000061506 論文 100 Underlying mechanisms of different polysaccharides on the texture characteristics and protein digestibility of soybean curd Feifei Hu, Takashi L. Shimada, Yukiharu Ogawa Food Hydrocolloids 159 110653-110653 2025年2月 査読有り最終著者責任著者 White mulberry leaf (Morus alba L.) infusion as a strategy to reduce starch digestibility: The influence of particle size of leaf powder Thiraphong Aumasa, Gunthawan Apinanthanuwong, Jaspreet Singh, Lovedeep Kaur, Jinhu Tian, Suphat Phongthai, Yardfon Tanongkanki, Utthapon Issara, Yukiharu Ogawa, Natthawuddhi Donlao NFS Journal 37 100196-100196 2024年10月 査読有り責任著者 Effect of adding various supplements on physicochemical properties and starch digestibility of cooked rice Lin Wang, Yidi Cai, Peeraphat Prempree, Rili Hao, Dahai Jiang, Loraine Bainto-Ancheta, Yukiharu Ogawa Scientific Reports 14 24606-24606 2024年10月 査読有り最終著者責任著者 Advances in spray-dried probiotic microcapsules for targeted delivery: a review Yuyan Xu, Mingsheng Dong, Hongmei Xiao, Siew Young Quek, Yukiharu Ogawa, Guangyuan Ma, Chuang Zhang Critical Reviews in Food Science and Nutrition 64(30) 11222-11238 2024年10月 査読有り Changes in polyphenolic compounds and antioxidant activity of Japanese pickled apricot with salted red perilla leaf during pickling and digestion process Jutalak Suwannacho, Yukiharu Ogawa Food Research International 192 114752-114752 2024年9月 査読有り最終著者責任著者 もっとみる MISC 76 成分の立体分布を見る 小川幸春 食品と科学 43(11) 80-83 2001年11月 筆頭著者責任著者 Structural details of a grain using virtual 3D visualization Y. Ogawa, J. Sugiyama Proceedings of the 30th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 284-287 2001年10月 筆頭著者 力学的および光学的手法による農産物の品質評価 杉山純一, 小川幸春 応用物理 70(8) 989-994 2001年8月 査読有り 玄米一粒中に分布する内部成分の3次元計測法 小川幸春, 大谷敏郎, 萩原昌司, 杉山純一 食品研究成果情報 13 58-59 2001年8月 筆頭著者 3-D modeling of soybeans H. Kuensting, Y. Ogawa, J. Sugiyama 2001 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.013055 2001年7月 一玄米粒内部成分の立体分布可視化法 小川幸春, 杉山純一, 大谷敏郎, 萩原昌司, 小久保光典, 山本晃生, 工藤謙一, 樋口俊郎 日経サイエンス 30(10) A16-A16 2000年10月 筆頭著者 Differences of lipid distribution in a grain of rice by drying process Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, H. Kuensting, M. Kokubo, K. Kudoh, T Higuchi 2000 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.006015 2000年7月 筆頭著者 3-D image of protein visualization in a whole rice grain using an automatic precision microtome system Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, K. Tanaka, K. Kudoh, T. Higuchi Proceedings of SPIE 3919 172-179 2000年1月 筆頭著者 Three-dimensional image of sugar content visualization in a melon by spectral information J. Sugiyama, Y. Ogawa Proceedings of SPIE 3919 180-186 2000年1月 Advanced visualizing method for 3-D distribution of chemical components in a rice grain Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara Proceedings of the 28th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 57-63 1999年11月 筆頭著者 3-D spectral imaging technique to evaluate inner quality of foods J. Sugiyama, Y. Ogawa, T. Ohtani, S. Hagiwara Proceedings of the 28th Annual Meeting of the UJNR Protein Resources Panel 297-305 1999年11月 メロンの糖度分布の可視化イメージング 杉山純一, 小川幸春 日経サイエンス 29(10) 123-123 1999年10月 Three dimensional visualization of internal constituents in a rice grain Y. Ogawa, T. Ohtani, J. Sugiyama, S. Hagiwara, M. Kokubo, K. Kudoh, T. Higuchi 1999 ASAE/CSAE-SCGR Annual International Meeting, ASAE Paper No.993059 1999年7月 筆頭著者 Basic study of soft X-ray spectral reflectance for detection of foreign material in food K. Morita, Y. Ogawa, C. N. Thai 1999 ASAE/CSAE-SCGR Annual International Meeting, ASAE Paper No.993170 1999年7月 Soft X-ray imaging for detection of foreign materials in foods K. Morita, Y. Ogawa, C. N. Thai 1998 Annual International Meeting ASAE No.986067 1998年7月 Spectral analysis of soft X-ray for detecting foreign material in food using Si-PIN sensor Y. Ogawa, K. Morita, C. N. Thai, S. Tanaka 1997 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.973003 1997年8月 筆頭著者 Development of soft X-ray imaging for detecting internal defects in food and agricultural products K. Morita, S. Tanaka, C. N. Thai, Y. Ogawa Proceedings of Sensors for Nondestructive Techniques for Measuring the Quality of Fresh Fruits and Vegetables 305-315 1997年2月 二元調湿換気式低温貯蔵庫内における熱・物質移動予測に関する研究 田中俊一郎, 守田和夫, 田中史彦, 王世清, 小川幸春 農業機械学会九州支部誌 46 42-46 1997年 Non-destructive detection for foreign materials in food and agricultural products using X-ray system K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa Proceedings of International Conference on Agricultural Machinery Engineering'96 334-343 1996年11月 Application of X-ray CT for detection of physical foreign materials in food K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa, K. Setoguchi, C.N.Thai 1996 ASAE Annual International Meeting, ASAEPaper No.966058 1996年7月 Detection of non-metallic foreign materials in food by soft X-ray system with CdTe sensor K. Morita, S Tanaka, Y. Ogawa, C.N.Thai 1996 ASAE Annual International Meeting, ASAE Paper No.966059 1996年7月 Effects of intermittent illumination on the plant growth Kazuo Morita, Tsuyoshi Yonemori, Masao Urashita, Yukiharu Ogawa, Kenrou Motoda, Shoji Taharazako Memoirs of the Faculty of Agriculture, Kagoshima University 32 79-91 1996年 Studies on absorption properties of rice Kazuo Morita, Shun'ichirou Tanaka, Yukiko Jimi, Yukiharu Ogawa Memoirs of the Faculty of Agriculture, Kagoshima University 32 67-78 1996年 リモートセンシングによる霜害茶畑の検出 石黒悦爾, 小川幸春, 宮里満, 陳介余 鹿児島大学農学部学術報告 44 35-41 1994年 Estimation of the area and the yield of a rice paddy by LANDSAT-5/TM E. Ishiguro, Y. Hidaka, M. Sato, M. Miyazato, J. Chen, Y. Ogawa Proceedings of International Conference on Agricultural Machinery Engineering'93 383-392 1993年11月 Studies on the estimation of volcanic ash deposits of mount Sakurajima using satellite data E. Ishiguro, M. Sato, S. Yoshida, Y. Hidaka, Y. Ogawa, M. Miyazato, K. Tsutsumi Proceedings of the 18th International Symposium on Space Technology and Science 1997-2002 1992年8月 «12 書籍等出版物 12 Science of Rice Chemistry and Nutrition Yukiharu Ogawa (担当:分担執筆, 範囲:Perspective of Future Rice Processing) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932245) Refereed Science of Rice Chemistry and Nutrition Yukiharu Ogawa (担当:分担執筆, 範囲:Commercial Processing of Rice) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932245) Refereed Science of Rice Chemistry and Nutrition Jinhu Tian, Yukiharu Ogawa, Jaspreet Singh, Lovedeep Kaur (担当:共編者(共編著者)) Springer 2023年9月 (ISBN: 9789819932238) Refereed Washoku, Japanese Food Yukiharu Ogawa, Sukanya Thuengtung, Sunantha Ketnawa, Wei Qin, Jutalak Suwannachot, Masatsugu Tamura (担当:分担執筆, 範囲:Digestive property of plant-based Japanese foods) ACS Publications 2022年12月 (ISBN: 9780841297395) Refereed ポストハーベスト工学事典 小川 幸春 (担当:分担執筆, 範囲:粒子径,粒度分布,粒度測定法) 朝倉書店 2019年1月 (ISBN: 9784254410396) もっとみる 共同研究・競争的資金等の研究課題 29 植物工場を活用した食用タンパク質生産法の検討 公益財団法人Konno&レスター財団 2024年度助成金 2024年4月 - 2026年3月 小川幸春 生活習慣病ゼロ次予防に資する糖質消化性調節米の社会実装に関する研究 JST GTIE GAPファンド2024 2024年8月 - 2025年3月 小川幸春 食用バナナの糖質消化性調節に関する研究 公益財団法人平和中島財団 2023(令和5)年度アジア地域重点学術研究助成 2023年4月 - 2024年3月 小川幸春, Florencio C Reginio J ポストハーベスト工学操作による食品への健康機能性付与 日本学術振興会 科学研究費補助金(基盤研究(B)) 2021年4月 - 2024年3月 小川 幸春 米飯粒としての糖質消化性をコントロールできるコメの革新的収穫後調製・加工技術の開発 生物系特定産業技術研究支援センター H31年度イノベーション創出強化研究推進事業(応用研究ステージ) 2019年4月 - 2022年3月 小川 幸春 もっとみる 産業財産権 4 特願2021-170635 難消化性米の製造方法、および難消化性米 小川幸春, スカニア ツェンタン, 蔡一鏑, 丁亦辰 特願2021-077453号 果物及び/又はカット野菜の保存方法 小川幸春, 小林航汰, 相部瑞樹 特許第6011780号 青果物用容器及びこれを用いた青果物の保存方法 小川幸春 青果物保蔵のための容器 特許第5794673号 植物栽培担体 小川幸春 植物の栽培担体 社会貢献活動 10 Editorial Board, Food & Medicine Homology 編集, その他 Tsinghua University Press 2024年4月 - 現在 学会活動 時間外 美味技術学会会長 その他 美味技術学会 2023年12月 - 現在 学会活動 時間外 農業施設学会会長 その他 農業施設学会 2023年9月 - 現在 学会活動 時間外 農業食料工学会食料・食品工学部会長 その他 農業食料工学会 2023年6月 - 現在 学会活動 時間外 Editor in Chief, Engineering in Agriculture, Environment and Food 編集長, その他 Asian Agricultural and Biological Engineering Association 2023年6月 - 現在 学会活動 時間外 もっとみる